Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Het EPC bij verkoop en verhuur van woningen in een nieuw jasje!

Bied je een woning te koop of te huur aan, dan heb je sinds 2008 een energieprestatiecertificaat (EPC) nodig. Vanaf 2019 zal dit document er helemaal anders uitzien.

Bied je een woning te koop of te huur aan, dan heb je sinds 2008 een energieprestatiecertificaat (EPC) nodig. Dit document informeert potentiële huurders en kopers over hoe energiezuinig de woning is. Tien jaar na de lancering kreeg het EPC een heuse make-over. Het vernieuwde EPC wil nog meer sensibiliseren, informeren en uiteindelijk aanzetten tot een grondige energetische renovatie van de woning. Op het nieuwe EPC zal een label toegevoegd worden, gaande van A+ (zijnde een woning die meer energie produceert dan verbruikt) tot F (een zeer energieverslindende woning). Scoort een woning een minder goed label? Geen nood, op het EPC staan nu ook concrete aanbevelingen en een kostenraming om de woning energiezuiniger te renoveren.

Zolang je over een geldig EPC beschikt, hoef je geen nieuw EPC te laten opmaken. Een EPC, ook in het oude jasje, is sowieso tien jaar geldig. Heb je geen (geldig) EPC dan moet je een erkende energiedeskundige type A contacteren. De lijst met erkende energiedeskundigen type A vind je op www.energiesparen.be/epcparticulier.

Meer weten? Surf naar www.energiesparen.be/epcparticulier of bel 1700, of kom langs bij het Woonloket op de dienst Stedenbouw in het gemeentelijk administratief centrum.

Gepubliceerd op  wo 05 dec 2018