Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Het enige echte recept van de wafels op onze verwendag

Ieder jaar op onze verwendag trakteren we op wafels gemaakt volgens een goed bewaard geheim recept en gebakken door vrijwilligers van het beheersorgaan van de bib. Maar dat geheime mag er nu wel af… want hier staat het recept zodat je nu ook thuis deze wafels kan bakken.

Wat heb je nodig?

  • 1 kg zelfrijzende bloem
  • 6 eieren
  • 500 gr boter
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 300 gr griessuiker
  • 1/2 l spuitwater
  • 1/5 l plat water
  • 700 cl melk
  • 1/3 tas (mais)olie

Hoe maak je het klaar?

Smelt zacht de boter en klop het eiwit tot schuim.

In een voldoende ruime kom voeg je spuitwater, plat water en melk samen.

Doe er de geroerde eieren in.

Voeg het griessuiker en de vanillesuiker toe.

Breng dan de boter in en doe dit ook met de bloem.

Let wel : Je voegt dit alles toe onder voortdurend mixen van het deeg.

Om bij het bakken geen last te ondervinden van plakkerige wafels voeg je nu nog de olie toe, en tot slot roer je met een houten lepel zacht het reeds opgeklopte eiwit onder het deeg. Je laat het deeg best een kwartiertje rijzen.

Misschien nog goed om weten : uit het beslag op basis van 1 kg bloem haal je 44 wafels, je bent met het bakken zoet voor zowat een uurtje.

Gepubliceerd op  ma 30 okt 2017