Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Heraanleg van de verbinding tussen Kraaineststraat en Oudenaardsesteenweg

In het voorjaar van 2021 start de gemeente met de heraanleg van de verbinding tussen de Kraaineststraat en de Oudenaardsesteenweg.

Pendelaars die naar het station van Erpe-Mere gaan maken veelvuldig gebruik van deze verbinding. Om het comfort en de veiligheid van de pendelaars te verbeteren, besliste het bestuur om deze functionele verbinding te herwaarderen.

In het kader van het klimaatplan werd ervoor gekozen om de verbinding aan te leggen met een natuurlijke toplaag in porfier. Deze halfverharding zorgt ervoor dat het water nog steeds kan infiltreren. 

De werken zullen uitgevoerd worden door de firma Greenroad uit Wichelen en zullen 40.000 euro kosten. Voor de heraanleg van deze trage weg hoopt het bestuur ook een subsidie te krijgen van de Provincie Oost-Vlaanderen.  

Sinds 2011 werden al verschillende trage wegen in de gemeente geherwaardeerd. Trage wegen zijn belangrijk als alternatieve routes voor zwakke weggebruikers op weg naar de school, het werk, de winkel, de bib of het gemeentehuis. Maar ze zijn ook de ideale manier om in alle rust het landschap van Erpe-Mere te ontdekken als wandelaar of fietser.

Gepubliceerd op  vr 20 nov 2020