Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Heraanleg fietspaden langs Leedsesteenweg (N442)

Vanaf maart 2022 start Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van fietspaden langs de Leedsesteenweg (N442 tussen Vijfhuizen en Groenstraat).

De werken aan de fietspaden worden onderverdeeld in verschillende deelfasen.

Zomerupdate

Vanaf 8 augustus herneemt de aannemer de werkzaamheden in de Hoogstraat/Leedsesteenweg (N442) in Lede en Erpe-Mere.  De planning ziet eruit als volgt:

 • Week van 8/08 tem 12/08

  AWV vernieuwt het wegdek van de Hoogstraat/Leedsesteenweg (N442) tussen Vijfhuizen en het kruispunt met de Ommeganglaan en Grotekapellelaan. Tijdens die week is de gewestweg tussen de spoorwegovergang en het kruispunt met de Ommeganglaan en Grotekapellelaan volledig afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen steeds langs de werfzone. 

  Omleiding: 
  Het gemotoriseerd verkeer tussen Lede en de Gentsesteenweg (N9) volgt in beide richtingen een omleiding via de Papegemstraat - Essestraat - Langehaag - Hofsmeer -  Hoogledezijdestraat - Reymeerstraat en Grotekapellelaan. In de Keiberg en de Honegemstraat tussen de Groenstraat en de Kattelinnestraat wordt tijdens deze week enkel verkeer van Lede naar de Gentsesteenweg (N9) toegelaten. Op verschillende plaatsen zal een parkeerverbod worden ingesteld. 

 • Week van 16/08 tem 19/08

  AWV  vernieuwt het wegdek van de Hoogstraat (N442) tussen het kruispunt met de Ommeganglaan/Grotekapellelaan en de Colruyt in Lede. In die week is dit deel van de Hoogstraat volledig afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen steeds langs de werfzone.

  Omleiding: 
  Het verkeer vanuit Erpe-Mere/Aalst volgt een omleiding via Grotekapellelaan - Reymeersstraat - Guchtstraat - Beekveldrede - Wijstraat. Het verkeer vanuit Wichelen/Lede volgt een omleiding via Julius De Geyterstraat - Katstraat - Ommeganglaan. Hiervoor wordt de rijrichting gewijzigd in de Julius De Geyterstraat. Verkeer van de Katstraat richting Markt  rijdt  via de Nieuwstraat - Kleine Ommegangweg - Kasteeldreef - Markt. Om de veiligheid van fietsers te garanderen rijden zij tijdelijk via de Nieuwstraat en niet via de Julius de Geyterstraat. 

 • Week van 22/08 tot eind december 2022

  Herinrichting van het kruispunt met de Grotekapellelaan en de Ommeganglaan. Deze werken pakt AWV aan in twee deelfasen, deelfase zijde Ommeganglaan en deelfase zijde Grotekapellelaan.

  Vanaf 22/08 wordt er op de gewestweg t.h.v.  het kruispunt gewerkt met tijdelijke verkeerslichten. De Ommeganglaan wordt afgesloten voor in- en uitrijdend verkeer. Wat betreft Grotekapellelaan kan er enkel ingereden worden vanaf de gewestweg. Uitrijdend verkeer is niet mogelijk. Dit verkeer volgt een lokale omleiding. 

Actuele info

Alle actuele info over de werken kan je terugvinden op Actuele hinder | Wegen en verkeer

Gepubliceerd op  wo 09 mrt 2022