Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Groepsaankoop knotten van bomen

Tijdens de winter van 2021-2022 biedt het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen de inwoners van Erpe-Mere de mogelijkheid mee te stappen in een groepsaankoop voor het knotten van knotbomen die dringend aan onderhoud toe zijn.

Je dient hiervoor minstens vijf dergelijke knotbomen te hebben in of langs je wei of akker en er moet een rupskraan bij kunnen. De bomen mogen ook niet geknot zijn de voorbije 7 jaar.

Als we in de gemeente minstens dertig knotbomen kunnen knotten, gaat de groepsaankoop door. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de knotwerkzaamheden plaatsvinden tussen 15 november 2021 en 15 maart 2022. Eén boom knotten kost 73 euro (incl. btw). Die kost wordt voor jou verminderd tot 63 euro per boom dankzij een eenmalige premie van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen.

Stuur jouw aanvraag vóór 31 juli 2021 naar jeroen.vanhee@rlva.be of bel 055 20 72 65. Geef de locatie van de bomen aan op luchtfoto of plan, of mail het nummer van het kadastraal perceel waarop de bomen zich bevinden. Stuur liefst duidelijke foto’s mee van de bomen. RLVA komt dan langs om de situatie ter plekke in te schatten en zal verder alles regelen.

Gepubliceerd op  di 25 mei 2021