Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Fiberklaar brengt glasvezelnetwerk naar Erpe-Mere

Netwerkbouwer Fiberklaar wil Erpe-Mere voorzien van een nieuw glasvezelnetwerk. Deze zomer start de eerste fase van de aanleg in Erpe en Mere. De andere deelgemeenten komen later aan bod.

Waarom glasvezel?

Internet via glasvezel is razendsnel en stabiel. Het is ideaal voor thuiswerken, gamen en voor streamen in hoge kwaliteit.

Wat is Fiberklaar?

Fiberklaar is een nutsbedrijf dat een open glasvezelnetwerk aanlegt in alle provincies van Vlaanderen. Tegen 2028 wil het bedrijf 1,5 miljoen Vlaamse woningen voorzien van glasvezel.

Wat zal er precies gebeuren?

In deze fase wil Fiberklaar 5.348 Erpe-Merenaars aansluiten. De aansluiting is gratis zolang de werken aan de gang zijn. Fiberklaar installeert een fibercontactdoos in de woning dat op het glasvezelnetwerk in de straat wordt aangesloten. De keuze is volledig vrijblijvend en de installatie verandert niets aan je huidige internetaansluiting. Een abonnement is dus niet verplicht.

Het bedrijf zal glasvezelkabels aanleggen onder voetpaden en bermen. Jij beslist zelf of je ook een aansluiting tot in je woning wil. Vanaf 17 april kan je hiervoor intekenen op de website (www.fiberklaar.be/erpe-mere).

Op de website ontdek je ook of jouw adres behoort tot het gebied dat in de eerste fase aangelegd wordt en kan je je registreren voor een gratis huisaansluiting. Vervolgens komt een huisbezoeker langs die met jou zal bekijken waar de aansluiting binnen kan komen in jouw woning.

Aanleg fibernetwerk

Op maandag 17 juli start Solutions 30 met de uitrol van het fibernetwerk in de Jeruzalemstraat en de Merelputstraat.

Gepubliceerd op  wo 24 mei 2023