Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Fiberklaar brengt glasvezelnetwerk naar Erpe-Mere

Netwerkbouwer Fiberklaar wil Erpe-Mere voorzien van een nieuw glasvezelnetwerk.

Waarom glasvezel?

Internet via glasvezel is razendsnel en stabiel. Het is ideaal voor thuiswerken, gamen en voor streamen in hoge kwaliteit.

Wat is Fiberklaar?

Fiberklaar is een nutsbedrijf dat een open glasvezelnetwerk aanlegt in alle provincies van Vlaanderen. Tegen 2028 wil het bedrijf 1,5 miljoen Vlaamse woningen voorzien van glasvezel.

Wat zal er precies gebeuren?

Fiberklaar wil 5.348 Erpe-Merenaars aansluiten. De aansluiting is gratis zolang de werken aan de gang zijn. Fiberklaar installeert een fibercontactdoos in de woning dat op het glasvezelnetwerk in de straat wordt aangesloten. De keuze is volledig vrijblijvend en de installatie verandert niets aan je huidige internetaansluiting. Een abonnement is dus niet verplicht.

Het bedrijf zal glasvezelkabels aanleggen onder voetpaden en bermen. Jij beslist zelf of je ook een aansluiting tot in je woning wil. Hiervoor kan je intekenen op de website (www.fiberklaar.be/erpe-mere).

Op de website ontdek je ook of jouw adres behoort tot het gebied dat in de eerste fase aangelegd wordt en kan je je registreren voor een gratis huisaansluiting. Vervolgens komt een huisbezoeker langs die met jou zal bekijken waar de aansluiting binnen kan komen in jouw woning.

Surveyors

Constructiepartner Solutions30 voert de komende dagen een fysiek onderzoek uit met ‘surveyors’ in de straten.

Het is de bedoeling om de openbare wegen en de aansluitingen naar de individuele percelen te inventariseren en de nodige voorbereidingen op te maken. Hierbij is het mogelijk dat de ‘surveyors’ foto’s maken van de gevel, aanbellen en/of brieven bussen.

Medewerkers zijn herkenbaar aan een fluo hesje en beschikken over een geldige legitimatiepas met foto.

Solutions30 verzamelt data die niet persoonsgebonden zijn en ook enkel gebruikt worden voor de voorbereiding van de aanleg van ‘nutsleidingen’. 

Gepubliceerd op  ma 25 mrt 2024