Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Rudi Vranckx over ‘Oorlogen en problemen van onze tijd’

In deze lezing brengt Rudi Vranckx verslag uit en geeft duiding bij grote wereldconflicten. Als actief oorlogsreporter zorgt Vranckx steeds voor een heldere blik op actualiteit. Leidt het conflict in Oekraïne tot de Derde Wereldoorlog? Sinds de Russische invasie in februari 2022 trok VRT NWS-journalist Rudi Vranckx al meermaals naar Oekraïne om er de oorlog te verslaan. De gesprekken m...
In deze lezing brengt Rudi Vranckx verslag uit en geeft duiding bij grote wereldconflicten. Als actief oorlogsreporter zorgt Vranckx steeds voor een heldere blik op actualiteit.
Leidt het conflict in Oekraïne tot de Derde Wereldoorlog? Sinds de Russische invasie in februari 2022 trok VRT NWS-journalist Rudi Vranckx al meermaals naar Oekraïne om er de oorlog te verslaan.
De gesprekken met burgers, soldaten en politici brachten hem tot nieuwe vragen die hij besloot te bundelen in een boek. In zijn boek "In Oekraïne - dreigt de Derde Wereldoorlog?" (december 2022) gaat Vranckx op zoek naar antwoorden.
Rudi Vranckx is een Belgisch oorlogsjournalist die werkt voor VRT Nieuws. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas. Hij schreef verschillende boeken, waaronder 'Oorlog om de geesten', 'Kleine Helden', 'Mijn Kleine Oorlog', 'Een zomer als geen andere' en 'In Oekraïne - dreigt de Derde Wereldoorlog'.
Onder voorbehoud van onverwachte opdrachten van de spreker.

Deze lezing kadert in 'Stemmen in Steenberg: 2024-2025'. Ontdek ook de andere lezingen: Alain Remue over 'Achter de schermen van de Cel Vermiste Personen' (21/10), Rika Ponnet over 'Alleen met jou' (20/01/'25) en Wim Distelmans over 'een waardig levenseinde' (17/02/'25).

Wanneer

  • ma 18 november 2024
    van 20 tot 21.30 uur

Prijs

€ 7,00
Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

Openbare Bibliotheek Erpe-Mere