Gemeente Gemeente Erpe-Mere

The Boy and the Heron

'The Boy and the Heron' is Miyazaki's eerste film sinds het Oscargenomineerde 'The Wind Rises' en is opnieuw een semi-autobiografisch geïnspireerd, complex en fantasierijk epos. Mahito, een jongen die verlangt naar zijn moeder, stapt in een wereld die gedeeld wordt door zowel de levenden als de doden. In deze wereld vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante. STUDIO G...
'The Boy and the Heron' is Miyazaki's eerste film sinds het Oscargenomineerde 'The Wind Rises' en is opnieuw een semi-autobiografisch geïnspireerd, complex en fantasierijk epos. Mahito, een jongen die verlangt naar zijn moeder, stapt in een wereld die gedeeld wordt door zowel de levenden als de doden. In deze wereld vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante.
STUDIO GHIBLI betoverede ons al met de veelgeprezen 'Spirited Away', 'My Neighbor Totoro', en 'Princess Mononoke'. In 2024 hadden ze opnieuw prijs en won 'The Boy and the Heron' de Oscar voor beste animatiefilm. Dit prachtige verhaal die het leven, de dood en creatie verkent, als een eerbetoon aan vriendschap, werd uitgedacht door HAYAO MIYAZAKI.

2023 - JP - animatie, fantasie - Taal: Japans / Ondertitels: Nederlands

Wanneer

  • wo 11 december 2024
    van 20 tot 22.04 uur

Prijs

€ 7,00
Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

EMotia