Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Leesclub : lessen

De leesgroep van de bib van Erpe-Mere bespreekt 'Lessen', een roman van Ian McEwan over de scharnierpunten in een mensenleven. Wens je deel te nemen aan de leesgroep, geef dan een seintje via bibliotheek@erpe-mere.be. De bibliotheek zorgt voor een exemplaar van het boek op aanvraag. Eind jaren vijftig wordt de elfjarige Roland door zijn ouders ondergebracht op een Engelse kostschool, v...
De leesgroep van de bib van Erpe-Mere bespreekt 'Lessen', een roman van Ian McEwan over de scharnierpunten in een mensenleven.
Wens je deel te nemen aan de leesgroep, geef dan een seintje via bibliotheek@erpe-mere.be. De bibliotheek zorgt voor een exemplaar van het boek op aanvraag.

Eind jaren vijftig wordt de elfjarige Roland door zijn ouders ondergebracht op een Engelse kostschool, ver weg van zijn idyllische jeugd in Noord-Afrika. Daar trekt hij de aandacht van zijn pianolerares. Jaren later, als Rolands vrouw Alissa plotsklaps verdwijnt en hij met hun jonge zoontje achterblijft, gaat Roland niet alleen op zoek naar haar, maar ook naar het waarom van zijn rusteloze bestaan. Ondertussen verweeft McEwan de levensloop van Roland met de grote gebeurtenissen uit de recente geschiedenis.'Lessen' is in een vloeiende stijl en met een scherp observatievermogen geschreven.
Ian McEwan (1948) is een gerenommeerde hedendaagse Engelse schrijvers. Hij schreef vele romans en won meerdere literaire prijzen, waaronder de Booker Prize. Zijn werk verschijnt wereldwijd in meer dan dertig talen en meerdere van zijn boeken zijn verfilmd, waaronder 'De kinderwet'.

De leesclub wordt ondersteund door BibArt.

Wanneer

  • di 21 mei 2024
    van 19.15 tot 21 uur

Prijs

€ 2,00
Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro

Waar

Openbare Bibliotheek Erpe-Mere - Polyvalente Zaal
Oudenaardsesteenweg 458, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

Openbare Bibliotheek Erpe-Mere