Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Fien Leysen - Alabama

FIEN LEYSEN / BERLIN & THEATER ARSENAAL Alabama. In ALABAMA treedt theatermaker FIEN LEYSEN in de voetsporen van haar overleden vader, voormalig presentator en producer Kris Leysen. In 1978 maakte hij een reportage voor de openbare omroep en kwam terecht in Birmingham, Alabama. Hij sprak er met jonge mensen over werk en studies, over de zoektocht naar the American Dream, en de kloof ...
FIEN LEYSEN / BERLIN & THEATER ARSENAAL Alabama. In ALABAMA treedt theatermaker FIEN LEYSEN in de voetsporen van haar overleden vader, voormalig presentator en producer Kris Leysen.
In 1978 maakte hij een reportage voor de openbare omroep en kwam terecht in Birmingham, Alabama. Hij sprak er met jonge mensen over werk en studies, over de zoektocht naar the American Dream, en de kloof tussen arm en rijk. Op zijn eerste avond in Alabama werd Kris Leysen plots gebombardeerd tot deputy sheriff. Een idee van de lokale sheriff, zodat de mensen in de stad hem zouden vertrouwen. Vijfenveertig jaar later trekt Fien, nu dezelfde
leeftijd als haar vader toen, naar Alabama. Ze wil de studenten en de sheriff uit 1978 terugvinden en de stad en de mensen weer opzoeken.
In Birmingham stelt ze de vragen die haar vader liet liggen en hoopt ze er zelf antwoorden te vinden. Samen met muzikant STEVEN DE BRUYN deelt Fien op scène videobeelden van toen en nu, en het resultaat van haar zoektocht.

Wanneer

  • za 16 maart 2024
    van 20 tot 22 uur

Prijs

€ 12,00
Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

EMotia