Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Het Smelt

Naast een succesvolle acteercarrière legt VEERLE BAETENS zich sinds enkele jaren ook toe op scenario's schrijven. Met HET SMELT zit ze nu voor het eerst ook in de regiestoel. 'Het Smelt' vertelt het verhaal van de ingetogen Eva die vele jaren, na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto om af te reken...
Naast een succesvolle acteercarrière legt VEERLE BAETENS zich sinds enkele jaren ook toe op scenario's schrijven. Met HET SMELT zit ze nu voor het eerst ook in de regiestoel.
'Het Smelt' vertelt het verhaal van de ingetogen Eva die vele jaren, na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Het scenario voor 'Het Smelt' schreef Veerle Baetens samen met MAARTEN LOIX op basis van de succesroman van LIZE SPIT uit 2015.
Hoofdrolspelers ROSA MARCHANT en CHARLOTTE DE BRUYNE leveren hartverscheurende, geëngageerde prestaties af. De film dwingt ons te kijken naar hoe de jonge, genegenheid zoekende en kwetsbare Eva wordt gevormd tot een broze, geïsoleerde volwassene.

2023 - BE - drama - Taal: Vlaams / Ondertitels: NL

Wanneer

  • wo 5 juni 2024
    van 20 tot 21.51 uur

Prijs

€ 7,00
Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

EMotia