Gemeente Gemeente Erpe-Mere

BibArt filmclub : Living

Hoofdrolspeler Bill Night gaat in deze film meesterlijk op in de rol van de haast onzichtbare bediende Williams. Hij moet vaststellen dat hij geen enkele diepgaande relatie heeft met zijn omgeving en dat hij bij zijn overlijden geen enkele indruk zal nagelaten hebben. Zijn discretie, soberheid en dienstbaarheid maken van hem het toppunt van het Britse archetype. Zuid-Afrikaans regisseur ...
Hoofdrolspeler Bill Night gaat in deze film meesterlijk op in de rol van de haast onzichtbare bediende Williams. Hij moet vaststellen dat hij geen enkele diepgaande relatie heeft met zijn omgeving en dat hij bij zijn overlijden geen enkele indruk zal nagelaten hebben. Zijn discretie, soberheid en dienstbaarheid maken van hem het toppunt van het Britse archetype.
Zuid-Afrikaans regisseur Oliver Hermanus zet de bitterzoete zoektocht van deze figuur schitterend in beeld. Het Londen van de jaren vijftig - herstellend van zijn oorlogswonden - komt prachtig tot leven in geloofwaardige ensceneringen en passend statische beelden.
Inleiding door Fabien De Lathauwer. Naast cameraman en scenograaf voor multimediaprojecten is Fabien docent film aan TKO Leuven, waar hij medeoprichter is van het filmfestival Buiten Beeld.

Deze film is een initiatief van de BibArt filmclub i.s.m. bib Erpe-Mere. Bekijk het volledige programma op www.BibArt.be

Wanneer

  • do 21 maart 2024
    van 19.45 tot 22 uur

Prijs

€ 7,00
Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

Openbare Bibliotheek Erpe-Mere