Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Prachtig nieuw lied - eerbetoon Kris De Bruyne

KRIS DE BRUYNE (1950-2021) was – en is nog steeds – de meest spectaculaire (in de vele betekenissen van het woord) zanger/liedjesschrijver van zijn generatie. Zijn turbulente persoonlijkheid vertaalde zich muzikaal in een ongezien eerlijk en tegelijk rauw en gevoelig repertorium. Wist je trouwens dat zijn eerste elpee uit 1973 nu beschouwd wordt als de allereerste Vlaamse rockplaat. No...
KRIS DE BRUYNE (1950-2021) was – en is nog steeds – de meest spectaculaire (in de vele betekenissen van het woord) zanger/liedjesschrijver van zijn generatie. Zijn turbulente persoonlijkheid vertaalde zich muzikaal in een ongezien eerlijk en tegelijk rauw en gevoelig repertorium. Wist je trouwens dat zijn eerste elpee uit 1973 nu beschouwd wordt als de allereerste Vlaamse rockplaat.
Nochtans werd die plaat vier weken na de lancering door de platenfirma uit de handel gehaald en vernietigd! Eerherstel dringt zich dus op! Die eclectische liederenschat krijgt, twee jaar na Kris' jammerlijk overlijden, een gloednieuwe lezing door een generatie- en genreoverschrijdend trio: CLARA CLEYMANS, MAURO PAWLOWSKI en JAN DE SMET. Muzikaal geruggesteund door topmuzikanten Stoy Stoffelen, Firmin Michiels, Jo Mahieu, Guido Op de Beeck, Dominique Vantomme. Herontdek Kris De Bruynes unieke stem in het Nederlandstalige muzieklandschap via dit mooie muzikale en liefdevolle eerbetoon.

Wanneer

  • za 4 februari 2023
    van 20 tot 22 uur

Prijs

€ 28,00

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

EMotia