Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Belfast

De negenjarige Buddy (JUDE HILL) woont in Belfast. In augustus 1969 krijgt de stad het hard te verduren: een eerste regen molotovcocktails doet zijn straat oplaaien. Zelfs wanneer de barricades worden opgetrokken en katholieken en protestanten aan alle kanten tegen elkaar opgezet worden, weigeren Buddy en zijn familie toe te geven aan de verdeeldheid. Dit semi-pautobiografische epos van...
De negenjarige Buddy (JUDE HILL) woont in Belfast. In augustus 1969 krijgt de stad het hard te verduren: een eerste regen molotovcocktails doet zijn straat oplaaien. Zelfs wanneer de barricades worden opgetrokken en katholieken en protestanten aan alle kanten tegen elkaar opgezet worden, weigeren Buddy en zijn familie toe te geven aan de verdeeldheid.
Dit semi-pautobiografische epos van regisseur KENNETH BRANAGH werpt een nostalgische blik op zijn jeugd in prachtig zwart-wit. Een aangrijpend verhaal over liefde, vreugde en verlies.

In de film spelen JAMIE DORNAN en Golden Globe genomineerde CAITRÍONA BALFE een gepassioneerd echtpaar uit de arbeidersklasse dat betrokken raakt bij de ongeregeldheden in Belfast. We zien Oscarwinnares JUDI DENCH en CIARÁN HINDS als liefdevolle en scherpzinnige grootouders.

2021 - UK - historisch drama, biografie, coming of age - Taal: Engels / Ondertitels: Nederlands

Wanneer

  • wo 12 oktober 2022
    van 20 tot 22 uur

Prijs

€ 7,00

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

EMotia