Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Monos

Acht tieners op een woeste hoogvlakte in Colombia. Ze dragen klinkende namen als Wolf, Smurf, Rambo en Lady. Het zijn commando's die boven op een berg paramilitaire training krijgen. Van hun fanatieke commandant krijgen ze een nieuw bevel: naast het bewaken van de krijgsgevangen Amerikaanse dokter moeten ze ook de koe Shakira verzorgen. Bij deze schijnbaar simpele opdracht loopt het mis....
Acht tieners op een woeste hoogvlakte in Colombia. Ze dragen klinkende namen als Wolf, Smurf, Rambo en Lady. Het zijn commando's die boven op een berg paramilitaire training krijgen. Van hun fanatieke commandant krijgen ze een nieuw bevel: naast het bewaken van de krijgsgevangen Amerikaanse dokter moeten ze ook de koe Shakira verzorgen. Bij deze schijnbaar simpele opdracht loopt het mis.
De jolige sfeer waarin werd gelachen en gestoeid slaat om en het wordt menens. Machtsspelletjes, pesterijen en samenzweringen steken de kop op.

Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap en overlevingsdrang. 'Monos' is pure cinema waar de kijker overweldigd wordt door de weelderige natuur, rauwe emoties en beklijvende sound design. Op het afgelopen Film Fest Gent wist de film twee prijzen in de wacht te slepen: Beste Soundtrack en Sound Design.

2019 - regie Alejandro Landes - 102 min – land Colombia, Verenigde Staten – taal Spaans
oorlogs-dramafilm

Wanneer

  • wo 27 april 2022
    van 20 tot 21.50 uur

Prijs

€ 7,00

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

EMotia