Gemeente Gemeente Erpe-Mere

The Great Green Wall

De Malinese zangeres Inna Modja reist van Senegal tot Oost-Afrika, langs de Grote Groene Muur, om de effecten van de klimaatverandering op microniveau aan het licht te brengen. Voedselschaarste, conflicten en migratie bewijzen dat streken en volkeren in een kwalijke toestand verkeren. Tijdens haar tocht ontmoet Inna verschillende artiesten en muzikanten, die allen de maatschappelijke o...
De Malinese zangeres Inna Modja reist van Senegal tot Oost-Afrika, langs de Grote Groene Muur, om de effecten van de klimaatverandering op microniveau aan het licht te brengen. Voedselschaarste, conflicten en migratie bewijzen dat streken en volkeren in een kwalijke toestand verkeren.

Tijdens haar tocht ontmoet Inna verschillende artiesten en muzikanten, die allen de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek doet leven en uit het vertrouwen in het megalomane plan om de oprukkende Sahara terug te dringen door het aanplanten van een lange bosgordel.

De Grote Groene Muur is een inspirerende beweging van nu. Dit Afrikaanse initiatief heeft als doel een nieuw wereldwonder te stimuleren over de hele breedte van het continent: over 8.000 km en voor miljoenen mensen.

The Great Green Wall is niet alleen een documentaire die de actualiteit van de klimaatverandering in een voelbare werkelijkheid toont; hij getuigt van humanisme, activisme en vooral verbondenheid.

2019 – regie Jared P. Scott – 90 min – land Verenigd Koninkrijk – taal Engels, Frans, Bambara, Tigrigna, Hausa
documentaire

Wanneer

  • wo 6 oktober 2021
    van 20 tot 21.30 uur

Prijs

€ 7,00

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

EMotia