Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Zomerkamp FabLab Erpe-Mere "Week 2"

Tijdens de paas- en zomervakantie organiseren we kampen voor jongeren tussen 8 en 16 jaar die interesse hebben voor wetenschap en techniek. Lijkt het je leuk om je eigen ontwerpen te maken op de computer en ze nadien uitgevoerd te zien met de lasercutter of 3D-printer? Is programmeren helemaal je ding? Ben je graag creatief en uitdagend bezig? Dan is dit kamp iets voor jou! Er wordt onde...
Tijdens de paas- en zomervakantie organiseren we kampen voor jongeren tussen 8 en 16 jaar die interesse hebben voor wetenschap en techniek.
Lijkt het je leuk om je eigen ontwerpen te maken op de computer en ze nadien uitgevoerd te zien met de lasercutter of 3D-printer? Is programmeren helemaal je ding? Ben je graag creatief en uitdagend bezig?
Dan is dit kamp iets voor jou!
Er wordt onderscheid gemaakt tussen deelnemers uit het lager onderwijs en uit het middelbaar.
De deelnemers uit het lager onderwijs krijgen afwisselend workshops in het FabLab en sport- en spelmomenten, terwijl de deelnemers uit het middelbaar voltijds in het FabLab projecten uitvoeren.


Deelnemers uit het lager onderwijs

?

De deelnemers worden opgedeeld in groepen volgens leeftijd en voorkennis. Natuurlijk houden we ook rekening met vriendengroepjes!
De jongste deelnemers uit het 3de en 4de leerjaar komen terecht in groep groen of blauw. De deelnemers uit het 5de en 6de leerjaar vinden we in groep rood of geel.

Wanneer groepen groen en blauw zich in het FabLab bevinden, gaan groepen geel en rood naar sport en spel. Daarna wordt dit gewisseld. De groepen zitten apart voor hun activiteit in het FabLab, maar volgen samen sport en spel.

Op het programma staat onder andere het ontwerpen van je eigen 3D-print, een filmpje maken voor onze greenscreen, programmeren met Scratch en zoveel meer!

Op het einde van de week worden de deelnemers beloond met een diploma en mogen ze enkele van hun creaties mee huiswaarts nemen.
Deelnemers uit het middelbaar onderwijs

?

Er worden twee groepen gevormd.

De deelnemers uit het eerste middelbaar vormen samen de eerste groep: een hele week lang worden ze ondergedompeld in de wereld van het FabLab. Er mag wat meer zelf gedaan worden: het bedienen van een lasercutter of 3D-printer, wat voor de deelnemers uit het lager onderwijs door de monitoren wordt uitgevoerd, kunnen de deelnemers nu helemaal zelf!

Tenslotte zijn ook jongeren uit het 2de tot 4de middelbaar welkom, zij vormen de tweede groep. Elke dag staat hier in een ander thema. Aan de hand van de eigen interesses kan er gekozen worden om één dag, enkele dagen of de hele week deel te nemen. Er is hier zowel plaats voor deelnemers zonder ervaring, als deelnemers met voorkennis die hier graag nog meer over willen bijleren.

?De dagen worden als volgt ingedeeld:

Maandag: 3D-printen

Dinsdag: Lasercutten

Woensdag: Programmeren met Python

Donderdag: Elektronicaprojectjes met Arduino

Vrijdag: Kennismaking met de mogelijkheden van ons MediaLab

Wanneer

  • ma 2 augustus 2021
    van 0 uur

Prijs

€ 125,00

Waar

FabLab Erpe-Mere
Kloosterstraat 31, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

Fablab Erpe-Mere