Gemeente Gemeente Erpe-Mere

I Solisti - The Duke Story

Klassiek en jazz kunnen elkaar inspireren op het podium. Blazersensemble I Solisti en com ponist/pianist Erik Desimpelaere vonden elkaar in de creatie The Duke Steps Out. Ze brengen composities van Bohuslav Martinü (Sextet), Erwin Schulhoff (Divertissement) en Francis Poulenc (Sextuor). De drie componisten werden zodanig door jazz geïnspireerd dat bovengenoemde werken onmiskenbaar de st...
Klassiek en jazz kunnen elkaar inspireren op het podium. Blazersensemble I Solisti en com ponist/pianist Erik Desimpelaere vonden elkaar in de creatie The Duke Steps Out. Ze brengen composities van Bohuslav Martinü (Sextet), Erwin Schulhoff (Divertissement) en Francis Poulenc (Sextuor).
De drie componisten werden zodanig door jazz geïnspireerd dat bovengenoemde werken onmiskenbaar de stempel van de (Amerikaanse) jazz dragen. In combinatie met de genoemde klassieke werken vormt een selectie van bekende en minder bekende tunes van Duke Ellington (1899-1974) de rode draad. Erik Desimpelaere liet zich inspireren door zowel de originele jazzbandklanken als de meerstemmige muziekschriftuur van de Europese klassieke stukken.

Wanneer

  • vr 10 juni 2022
    van 20 tot 22 uur

Prijs

€ 17,50

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

EMotia