Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Poëzieavond met Peter Verhelst & Delphine Lecompte - UITGESTELD

Vanwege de huidige toestand werd beslist om deze avond niet te laten doorgaan en te verplaatsen naar volgend jaar woensdag 26 januri 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Peter Verhelst, Delphine Lecompte en Dzjang (Jan Ghijselen) hebben al bevestigd voor de nieuwe datum. Dichters Peter Verhelst en Delphine Lecompte lezen voor uit eigen werk. Erpenaar en toetsenist Dzjang (Jan ...
Vanwege de huidige toestand werd beslist om deze avond niet te laten doorgaan en te verplaatsen naar volgend jaar woensdag 26 januri 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Peter Verhelst, Delphine Lecompte en Dzjang (Jan Ghijselen) hebben al bevestigd voor de nieuwe datum.

Dichters Peter Verhelst en Delphine Lecompte lezen voor uit eigen werk. Erpenaar en toetsenist Dzjang (Jan Ghijselen) zorgt voor de muzikale toets. De ideale opwarmer aan de vooravond van gedichtendag. Poëzieavond met de steun van Literatuur Vlaanderen.

Peter Verhelst leest voor uit zijn recentste bundel Zon en brengt een bloemlezing uit zijn impressionant gedichtenoeuvre. Naast poëet is Verhelst een gerenommeerd toneelauteur en romancier. Zo werd in 2000 zijn roman Tongkat gelauwerd met de Gouden Uil.

Delphine Lecompte schreef eerst Engelstalige gedichten maar schakelde al snel over op het Nederlands. Haar debuutbundel De dieren in mij was meteen een schot in de roos en maakte haar tot een van dé toonaangevende dichters in ons taalgebied. Ook haar achtste en voorlopig laatste worp Vrolijke verwoesting beklijft van de eerste letter tot het laatste punt. Ook als columnist geniet ze enig aanzien. Haar heerlijke splijtzwammen van columns verschijnen wekelijks in het weekblad Humo. Leest ze voor uit haar dichtwerk en uit haar columns? Wij ontdekken het die avond.

Jazzcat Dzjang omkadert dit poëtisch vuurwerk met jazzy klanken. Hij is actief in diverse muziekprojecten die allen de liefde voor jazz gemeen hebben.Hij zal op piano eigen werk spelen en enkele covers op u afvuren.

Wanneer

  • wo 27 januari 2021
    van 20 tot 22 uur

Prijs

€ 5,00
5 euro per ticket1,50 euro kansentarief UiTPAS Dender

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

EMotia