Gemeente Gemeente Erpe-Mere

SOS: Eerste hulp bij cyberpesten & sexting

Sexting begint vaak vanuit liefde: mekaar opwindende berichtjes of foto's sturen. Maar soms gaat het mis en worden foto's verspreid naar vrienden of onbekenden die er niets mee te maken hebben. Dan gaat sexting over in cyberpesten. 22% van de jongeren geeft aan ooit eens slachtoffer te zijn geweest van cyberpesten, en 14% erkent zich als (sporadisch) dader. Wat is cyberpesten eigenlijk? Welke ...
Sexting begint vaak vanuit liefde: mekaar opwindende berichtjes of foto's sturen. Maar soms gaat het mis en worden foto's verspreid naar vrienden of onbekenden die er niets mee te maken hebben. Dan gaat sexting over in cyberpesten. 22% van de jongeren geeft aan ooit eens slachtoffer te zijn geweest van cyberpesten, en 14% erkent zich als (sporadisch) dader.

Wat is cyberpesten eigenlijk? Welke vormen kan het aannemen? Is het een verlengde van het pesten op de speelplaats? Of kan het er ook volledig los van staan? Maar vooral: wat kan je doen als jouw kind wordt gecyberpest? Of wat als jouw kind anderen cyberpest? En wat als je (kind) het allemaal ziet gebeuren? In deze lezing krijg je een antwoord op bovenstaande vragen en tips om signalen op te vangen en actie te ondernemen.

Bert Pieters was als tiener slachtoffer én dader van pesten en onderzoekt nu hoe online haat werkt en wat je eraan kunt doen. Hij geeft onder de naam Digisaurus lezingen voor ouders, leerkrachten en andere opvoeders die zich soms een 'dinosaurus' voelen in de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. Riete Neuckermans - psychologe en seksuologe uit Ninove - is aanwezig als gastspreker.

Deze lezing kan live bijgewoond worden, maar wordt ook gestreamd op de Facebookpagina's van de BibArt-bibliotheken (bib Denderleeuw, bib Erpe-Mere, bib Haaltert, bib Lede en bib Ninove) en op YouTube.
Deze lezing is een initiatief van het regionaal samenwerkingsverband BibArt (www.bibart.be) en kadert binnen het project mediawijsheid.

Praktisch
Maandag 30 november om 19.30 uur
EMotia, Oudenaardsesteenweg 456 te Erpe-Mere
Gratis, verplicht vooraf inschrijven via www.bibart.be/webshop.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • ma 30 november 2020
    van 19.30 tot 21.30 uur

Prijs

Gratis

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

BibArt