Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Prof. Maarten Larmuseau - Wat vertelt uw DNA over ons verleden?

Maarten Larmuseau is een geneticus, bioloog en genealoog, gespecialiseerd in de genetische genealogie en populatiegenetica. Hij is gastprofessor aan de KU Leuven en weten-schappelijk medewerker bij Histories vzw. Vlaanderen is geen eiland in Europa: onze geschiedenis maakt dat wel duidelijk. Maar hoe groot was de invloed van voorbijtrekkende legers en migratiegolven op de samenstelling ...
Maarten Larmuseau is een geneticus, bioloog en genealoog, gespecialiseerd in de genetische genealogie en populatiegenetica. Hij is gastprofessor aan de KU Leuven en weten-schappelijk medewerker bij Histories vzw.

Vlaanderen is geen eiland in Europa: onze geschiedenis maakt dat wel duidelijk. Maar hoe groot was de invloed van voorbijtrekkende legers en migratiegolven op de samenstelling van de bevolking? Waar liggen de roots van de gemiddelde Vlaming? Aan de hand van modern DNA-onderzoek schetst professor Maarten Larmuseau welke (pre)historische migratie-golven de huidige genetische diversiteit in Vlaanderen hebben gevormd. Specifiek gaat hij ook in op de situatie in onze streek.

Wanneer

  • vr 5 november 2021
    van 20 tot 22 uur

Prijs

€ 10,00

Waar

EMotia
Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

Heemkundige Kring van Erpe-Mere vzw