Gemeente Gemeente Erpe-Mere

EPC voor niet-residentiële gebouwen vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 is een energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht bij de verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen.

Met het EPC zijn eigenaars, kopers en huurders geïnformeerd over de energetische prestaties van hun pand. Op het EPC staan ook concrete aanbevelingen om het gebouw energiezuiniger te maken. Zo streven we naar een energie-efficiënt gebouwenpark tegen 2050.

Wat zijn kleine niet-residentiële gebouwen?

Deze gebouwen of gebouwdelen hebben een oppervlakte van maximaal 500 m². Als ze deel uitmaken van een groter gebouw, mag dat gebouw een bruikbare vloeroppervlakte hebben van maximaal 1000 m².

Het label (of de energiescore) moet gepubliceerd worden bij advertenties, op sites enzovoort waar het niet-residentiële gebouw of gebouwdeel te koop of te huur wordt aangeboden. Ook het adres of de unieke code moet gepubliceerd worden.

Het EPC wordt opgemaakt door een erkende energiedeskundige type A en is tien jaar geldig.

Meer informatie

Op de website www.energiesparen.be/epc vind je per type EPC alle inhoudelijke informatie over de voorwaarden en verplichtingen, en ook extra informatie en communicatiemateriaal voor professionelen en belanghebbenden.

Gepubliceerd op  wo 01 jan 2020