Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Welkom in EMotia

Het laatste likje verf gedroogd, de stoelen op een rij: we zijn klaar voor de opening van EMotia!

Maar eerst even terug in de tijd. Op 1 juni 2018 ging de eerste spade in de grond. Een jaar later werd de naam van het cultuurhuis gekozen uit meer dan 390 verschillende voorstellen.

EMotia staat voor Erpe-Mere (EM)en otia, een vervoeging van het Latijnse woord voor vrije tijd. Dit laatste is een knipoog naar het Romeinse verleden van de voormalige steengroeve op het domein Steenberg. En voor wie het zich afvraagt: EMotia [e’mo(t)sijA] wordt uitgesproken met de [ts] van emotie.

Op kruissnelheid zal EMotia jaarlijks een dertigtal eigen activiteiten brengen. Van geestig tot ernstig, en van ingetogen tot uit volle borst.

Hier is plaats voor kunst met de brede K. We rekenen ook op verenigingen, bedrijven en particulieren om EMotia te vullen met eigen socio-culturele activiteiten. Het bestaande aanbod onder de kerktorens en bij uitbreiding in onze regio, zal zo worden aangevuld en versterkt.

Met EMotia zullen onze kinderen in de eigen gemeente kennis kunnen maken met de wonderlijke wereld van theater en muziek. Dit kan door een sterk aanbod aan schoolvoorstellingen, door scholen ruimte en ondersteuning te bieden voor eigen producties en door de muziek- en woordlessen die de kunstacademie zal verzorgen in het gebouw.

De openingsdagen in maart zijn een voorsmaakje van wat nog komt. Het volledige programma kan je onderaan downloaden. Heb je suggesties voor een voorstelling of een andere vraag of opmerking? Laat van je horen via EMotia@erpe-mere.be of kom langs aan het onthaal van EMotia.

De ticketverkoop start op 14 januari 2020 om 10.00 uur.