Gemeente Gemeente Erpe-Mere

De Scharnier

Op woensdag 2 september 2020 opende De Scharnier de deuren in de Nieuwstraat 16 te Mere. De Scharnier is een project van het Sociaal Huis met Europese, Vlaamse en provinciale subsidies.

De Scharnier staat voor:

 • Ontmoeting:  een plek waar mensen met diverse achtergrond of cultuur elkaar kunnen ontmoeten.  Een trefpunt voor mensen met en zonder armoede-ervaring.

 • Ontplooiing: via onze Sociale Kruidenier en ruilwinkel bieden we opportuniteiten tot ontplooiing en toeleiding naar dienstverlening en sociale rechten

 • Ontwikkeling: via digitale ondersteuning bieden we kansen tot ontwikkelen van taal, verhogen van arbeidskansen

 • Ontspanning: ontdekken van cultuur, uitstappen, reizen via het Rap op Stap kantoor

In de Scharnier vind je:

 • Ruilwinkel kinderkleding (van 3j tot maat S)
  Kinderkleding is vaak snel te klein, maar daarom nog niet versleten. In onze ruilwinkel kan je kinderkleding binnenbrengen, weliswaar netjes en nog in goede staat. Je krijgt hiervoor punten waarmee je hier dan zelf kinderkleding kan aanschaffen. Zo zetten we in op duurzaamheid: wat nog kwaliteitsvol is gooien we niet weg! De winkel is toegankelijk voor iedereen.

 • Sociale Kruidenier
  In de Sociale Kruidenier hebben we een basisaanbod van producten (voeding, verzorging, onderhoud) aan verminderde prijzen. Dit aanbod is er voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming (breng je attest mee van je mutualiteit). Ook mensen die recht hebben op een Uitpas aan kansentarief  zijn er welkom.

 • "Rap op Stap" kantoor
  We zijn een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. We helpen iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Er kunnen zowel vakanties als daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden.

 • Digipunt
  We bieden de mogelijkheid om een pc en internet te gebruiken aan mensen die thuis niet over deze faciliteiten beschikken. We helpen waar nodig!

De Scharnier is open op:

Woensdag 13u30 - 16u00
Donderdag 16u00 - 18u30
Vrijdag 09u30 - 12u00
Zaterdag 09u30 - 12u00 (elke 2de zaterdag van de maand)

Kom gerust eens een kijkje nemen! We kijken er naar uit om jullie te verwelkomen!

We doen ook een beroep op vrijwilligers. Indien interesse, breng ons een bezoekje of stuur ons een mailtje.

Binnen dit project werken we samen met Welzijnsschakel Ommekeer en met de Sint-Jozefsschool van Mere.