Gemeente Gemeente Erpe-Mere

De groene metamorfose van onze begraafplaatsen

De laatste tijd zijn er op facebook verschillende berichten verschenen over onze begraafplaatsen. Volgens sommige inwoners liggen de begraafplaatsen in Bambrugge, Erondegem en Aaigem er slordig bij.

Sinds het pesticidenverbod zijn wij gestart met het ingroenen van de begraafplaatsen in Bambrugge, Erondegem, Aaigem en Erpe. Door de groene metamorfose zijn deze begraafplaatsen onderhoudsvriendelijker geworden en kan het onderhoud volledig pesticidenvrij gebeuren. De ingroening is op elke begraafplaats ook via het hetzelfde concept gebeurd. Zo wordt een uniformiteit gecreëerd tussen de verschillende begraafplaatsen en is het onderhoud ervan vereenvoudigd.

Met het ingroenen van onze kerkhoven streven we naar een groene oase binnen de dorpskernen die zowel kan fungeren als een plaats om de dierbaren te herdenken, als een ontmoetingsplaats en een plek om tot rust te komen.

Het ingroeningsproject vraagt wel wat geduld. Ook de weersomstandigheden en enkele veranderingen bij het uitvoerend personeel hebben ervoor gezorgd dat de kerkhoven soms een minder verzorgde indruk gaven. Ondertussen hebben wij met de aannemer afgesproken om frequenter te maaien om dergelijke situaties te vermijden.

De begraafplaats in Erpe (oud-kerkhof) was een van de eerste begraafplaatsen die ingegroend werd. Neem zeker daar eens een kijkje, want deze begraafplaats is een voorbeeld van hoe de andere begraafplaatsen er binnenkort zullen uitzien.

Hierbij een aantal foto’s van het eerste resultaat. Tot slot nodigen wij u graag uit om op deze begraafplaatsen eens een kijkje te gaan nemen en zelf ook enkele foto’s te nemen. Deel ze daarna zeker op onze facebookpagina.

Gepubliceerd op  do 27 jun 2019