Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Cultuurhuis vindt naam!

De naamwedstrijd voor het cultuurhuis heeft een winnaar opgeleverd: Cultuurhuis EMotia.

De naam geeft de sensatie en vervoering weer die cultuur kan teweegbrengen. De eerste twee letters, in hoofdletter geschreven, staan voor onze gemeente Erpe-Mere. Otia ten slotte komt van het Latijnse otium, dat zoveel wil zeggen als vrije tijd.

Om de nieuwe naam te kiezen moest de jury twee keer samenkomen. Het was dan ook geen sinecure om uit 390 unieke namen de “juiste” te kiezen. Vragen als ‘Verwijzen we naar het verleden?’, ‘Wat doen we met anderstalige voorstellen?’ en ‘Schept de naam verwarring?’ passeerden de revue. Uiteindelijk werd unaniem gekozen voor een naam die de gemeente bevat, verwijst naar beleving én knipoogt naar het Romeinse verleden van de voormalige steengroeve waarlangs het cultuurhuis wordt gebouwd. Dat er ook visueel met de naam gewerkt kan worden zag de jury als een bonus.

De inzender van de gekozen naam is de 14-jarige Sam Van Cauter uit de deelgemeente Erpe. Hij bedacht de naam toen hij zijn Latijnse vocabularium aan het instuderen was. De winnaar ontvangt voor 500 euro aan toegangstickets.


Cultuurhuis EMotia opent in het voorjaar van 2020 de deuren.

Gepubliceerd op  wo 26 jun 2019