Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Codeer je kleuters!

Een workshop voor kleuterleid(st)ers om kleuters te leren coderen, gegeven door Odisee Hogeschool. De workshop gaat door op dinsdag 21 april 13.30 tot 16.00 uur in onze bib. Schrijf je hier in of aan de balie van de bib.

online inschrijven

(klik op de link of kopieer de link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyesLLPbMNFnCZhXxG75BLZdHWCVxcmtBMPuIBpFN8lETfHA/viewform )

Opgelet: Er kunnen maximum 2 personen van één kleuterschool (vestigingsplaats) inschrijven. Zo willen we de kans geven aan zoveel mogelijk scholen om deel te nemen. 

Meer info over de cursus

Deze workshop is specifiek bedoeld voor kleuterleid(st)ers, zorgleerkrachten en directeurs van kleuterscholen die aan de slag willen met ‘computationele vaardigheden’ voor kleuters. We starten met een algemene situering van 21ste eeuwse competenties, computationeel denken en codeervaardigheden, om vervolgens een breed aanbod van educatieve robotjes, apps en sites te belichten. Afsluiten doen we met een aantal ‘unplugged activities’: codeerspelletjes die je direct in je kleuterklas kan gebruiken en waarvoor je geen computer of tablet nodig hebt. Voorkennis bij de deelnemers is niet nodig!

Deze sessie wordt gegeven door docenten van Odisee Hogeschool in het kader van het CodesCool Junior-project.

Er kunnen maximum 2 personen van één kleuterschool (vestigingsplaats) inschrijven. Zo willen we de kans geven aan zoveel mogelijk scholen om deel te nemen. Deelname is gratis, een vormingsattest wordt voorzien.

Gepubliceerd op  di 17 dec 2019