Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Bye Bye Gazon

Je hebt ze de voorbije tijd misschien al hier en daar zien opduiken in het straatbeeld: de bermbordjes van Bye Bye Gazon. Maar wat willen deze bordjes nu eigenlijk zeggen?

Dat we het gras laten groeien! Op verschillende locaties in Erpe-Mere kozen we enkele stukken gras, gazon en weide om terug te geven aan de natuur. Zo komt de bodem weer tot leven met allerlei wilde bloemen en planten die onderdak geven aan onze allerkleinste dierenvrienden, zoals de bijen. Die zijn immers heel belangrijk voor ons aangezien zij de planten bestuiven die ons voedsel geven. Met de zon en de zomer in aantocht is het ook goed om te weten dat een bodem die bedekt is met lang gras, bloemen en planten veel beter tegen hitte en droogte kan.

Door het gras te laten groeien, houden we dus onze bodem gezond en groen in plaats van uitgedroogd en dor. Bij de gemeente staat er alvast een gemotiveerd team klaar om de natuur een handje te helpen! Wil je zelf ook graag je steentje bijdragen in eigen tuin? Dat kan heel eenvoudig!

Hoe ga je zelf aan de slag? 
  • Kies een mooi stukje tuin (voor, achter of naast je huis).
  • Maai dat stukje slechts twee keer per jaar (eind juni - eind september) en voer het maaisel af. Plant een bloemenweide of eetbare planten.
  • Vul je aantal vierkante meters verruigde tuin in op www.byebyegazon.be en wie weet val je wel in de prijzen!
  • Proficiat! Je hebt de natuur in jouw gemeente geholpen!
Gepubliceerd op  ma 17 apr 2023