Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Boosterprik: stand van zaken en vaccinatievolgorde

Momenteel gaat men ervan uit dat de volledige bevolking tegen eind april 2022 een boostervaccin tegen het coronavirus ontvangen zal hebben. Na de risicopatiënten, het zorgpersoneel en 65-plussers zijn eerst de mensen die Johnson & Johnson of AstraZeneca kregen aan de beurt in het vaccinatiecentrum.
Derde prik zorgverleners
Momenteel is het merendeel van de zorgverstrekkers uit de regio uitgenodigd voor een boosterprik. Diegenen van wie het e-mailadres gekend is in het systeem, zullen de uitnodiging al hebben ontvangen. Anderen moeten even wachten tot wanneer de brief in de brievenbus valt. Dit moet uiterlijk tegen 3 december 2022 het geval zijn.
 
Boostervaccin 65-plussers
Er werden intussen al 19.000 uitnodigingen verstuurd naar 65-plussers. 12.000 wachten nog op hun oproepingsbrief, wat dikwijls te maken heeft met de toedieningsdatum van de vorige prik. Wie een Pfizer-vaccin kreeg, kan pas na zes maanden min één week uitgenodigd worden voor een boosterprik. Bij AstraZeneca en Johnson & Johnson gaat het om vier maanden min één week.
 
Johnson & Johnson
Wie een Johnson & Johnson-vaccin toegediend kreeg, wordt binnenkort ingeënt met een boosterdosis van Pfizer-BioNTech. Die uitnodigingen worden verstuurd vanaf maandag 22 november 2021.
 
AstraZeneca
Naar alle waarschijnlijkheid zullen mensen die twee doses van het AstraZeneca-vaccin kregen, nog uitgenodigd worden voor de brede bevolking. Zij ontvangen als derde prik het Pfizer-vaccin.
 
Risicopatiënten
Inwoners met een risicoprofiel (immuniteitsproblemen) kregen al hun derde prik. Opgelet: het gaat nu om een veel kleinere groep dan tijdens de eerste massavaccinatie.
 
Op deze link vind je meer info over Vaccinatiecentrum Denderdal Aalst (Kortestraat 21, 9320 Erembodegem).
Gepubliceerd op  di 30 nov 2021