Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Vacature: bibliotheekmedewerker C1-C3

Het Lokaal Bestuur van Erpe-Mere organiseert een selectieprocedure met bindende rangschikking voor de aanwerving van een bibliotheekmedewerker met aanleg van een wervingsreserve.

De bibliotheek is al lang niet meer de plaats waar mensen enkel komen voor het lenen van boeken. Het is een plaats van beleving en ontmoeting. Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde collega die mensen graag helpt in hun zoektocht naar informatie en een goed boek. Iemand die zelfstandig kan werken en voor wie avond- en weekendwerk geen probleem vormen.

Samen met het team help je mee aan het uitbouwen van een laagdrempelige bibliotheek die er is voor alle bezoekers en waar ook heel wat te beleven valt.

  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Je maakt hen wegwijs in de bib en helpt hen bij hun zoektocht naar de juiste info of een goed boek of film. Verder bied je hen eerstelijnsondersteuning bij het gebruik van de zelfscan en de betaalautomaat en het opzoeken in de catalogus. Je kan bezoekers ook verder helpen met het maken van kopies, prints en het gebruik van de internetcomputers. Je geeft informatie over digitale toepassingen zoals Mijn Bibliotheek, het digitaal krantenarchief, online leren …
  • Je verricht bibliotheektechnische taken (o.a. tijdschriftenadministratie, IBL, het aanmaken van brieven en etiketten).
  • Je bent verantwoordelijk voor de praktische organisatie van de Leesjury en je ondersteunt andere bibliotheekactiviteiten, onder meer door het ontwerpen van promotiemateriaal en het maken van themastanden.
  • Je neemt constructief deel aan het teamoverleg en formuleert suggesties of verbeterinitiatieven die kunnen bijdragen tot een betere dienstverlening en samenwerking.

Wij bieden

Een boeiende voltijdse betrekking in statutair dienstverband met de functionele loopbaan C1-C3.

Slaag je voor de selectieprocedure maar niet als eerste kandidaat, dan kom je terecht in onze wervingsreserve. Deze wervingsreserve geldt voor een periode van 3 jaar.

Loon?

  • Minimum brutomaandloon 2.303,39 euro, maximum 4.215,79 euro.
  • Nuttige ervaring in de privésector of anciënniteit in openbare diensten wordt in rekening gebracht.

Extra legale voordelen

Maaltijdcheques, ecocheques, fietsvergoeding, vakantiegeld, eindejaarstoelage, ruime verlofmogelijkheden, hospitalisatieverzekering, tweede pensioenpijler, fietslease, telewerk, tussenkomst openbaar vervoer …

Hoe solliciteren?

Bezorg ons je sollicitatiebrief, samen met je cv en een kopie van jouw diploma secundair onderwijs ten laatste op 24 februari 2024.

  • via gemeentebestuur@erpe-mere.be
  • per post: College van burgemeester en schepenen, Oudenaardsesteenweg 458, 9420 Erpe-Mere
  • of bezorg alle documenten aan het secretariaat (zelfde adres).

Als je aan de voorwaarden voldoet, word je uitgenodigd om deel te nemen aan de selectieproeven.

De volledige functiebeschrijving kan je in bijlage terugvinden.