Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Bibliotheek sluit tot en met 19 april

De bibliotheek zal voorlopig tot en met 19 april sluiten. We zorgen ervoor dat tijdens de sluitingsperiode de uitleentermijn van uw materialen verlengd wordt. Lees hier veel gestelde vragen over de bibliotheeksluiting.
Om de kans op besmetting met het coronavirus te beperken en burgers zoveel mogelijk te beschermen, zijn er maatregelen uitgevaardigd: https://www.erpe-mere.be/coronavirus

Ook de bibliotheek zal tot en met 19 april sluiten. We zorgen ervoor dat tijdens de sluitingsperiode de uitleentermijn van uw materialen verlengd wordt. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over eventuele telaatgelden. Onze boekenbus blijft open maar we raden het gebruik er van af.

Wat als ik mijn materialen moet terugbrengen?

Geen probleem, wij hebben iedereen automatisch een datum gegeven na de sluiting. Je kan de datum nakijken op https://erpe-mere.bibliotheek.be/mijn-bibliotheek/aanmelden

Hoe lang duurt de sluiting?

Wij richten ons naar de federale aanbevelingen, daarom sluit de bibliotheek voorlopig tot 19 april. Op dit moment is het echter onmogelijk om een exacte datum mee te delen.

Wat als ik al te laat was?

Het telaatgeld wordt bevroren en loopt niet verder op in de periode van de sluiting.

Mogen we de inleverbus gebruiken?

We raden dit af. Je hoeft items niet terug te brengen, de uitleentermijn is automatisch uitgebreid. Indien je dat toch doet, vragen we om geen spellen of e-readers in te leveren.

Hoe weet ik wanneer de bib terug open gaat?

Wij communiceren dit via onze facebookpagina www.facebook.com/biberpemere , onze nieuwsbrief (inschrijven via www.erpe-mere.be/op-de-hoogte ) en onze catalogus https://erpe-mere.bibliotheek.be

Wat met reserveringen?

Reserveringen blijven geldig en zullen tot 14 dagen na de heropening beschikbaar blijven. Je zal dan ook een tweede keer de reservatiemail ontvangen zodra we open gaan. 

Kan ik nog iets reserveren?

Ja, dit kan nog via de cataloguswebsite. Zowieso kan je dit pas afhalen nadat we terug open gaan.

De bib is gesloten en toch kreeg ik een e-mail?

De meeste mails van de bib worden automatisch verstuurd verstuurd zoals reservatiemails.

Wat kan ik van thuis uit doen?

We hebben het online aanbod verzamelt op onze catalogus https://erpe-mere.bibliotheek.be/blijf-binnen .

Wie in Erpe-Mere woon kan eenmalig een aanvraag doen voor bib-aan-huis, alle info en de aanvraag via https://www.erpe-mere.be/bib-aan-huis .

Ik heb nog een vraag, kan ik jullie bereiken?

Tijdens de kantooruren tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.30 uur (niet op vrijdagnamiddag) : 053 60 34 70 en via mail bibliotheek@erpe-mere.be .

Gepubliceerd op  do 12 mrt 2020