Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Bib is enkel open met bib-aan-huis en afhaal

De bibliotheek sluit vanaf 29/10 maar onze service blijft verder draaien. Lenen is mogelijk via bib-aan-huis en de afhaaldienst. Materialen worden dus niet automatisch verlengd. Inleveren kan via de inleverbus.

Om de kans op besmetting met het coronavirus te beperken en burgers zoveel mogelijk te beschermen, heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om de bibliotheek voor onbepaalde tijd te sluiten. We schakelen opnieuw volledig over op onze alternatieve dienstverlening om iedereen de gewenste materialen te bezorgen.  

Een boek nodig voor een schoolopdracht? Graag dvd’s, cd’s  of spelletjes voor tijdens de vakantie? Geen probleem! Via een webformulier kan je een aanvraag doen. Mocht je niet over internet beschikken, dan kan je de aanvraag ook telefonisch doen 053 60 34 70 (elke weekdag tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.30 uur, niet op vrijdagnamiddag).  

Materialen aanvragen 

Je hebt de keuze tussen de bib-aan-huis-dienst en de afhaaldienst, maar de werkwijze om aan te vragen is dezelfde:  

  • Je kan minimum 3 titels en maximum 10 titels per kaart lenen. Je kan alles uit onze collectie aanvragen: boeken, strips, e-readers, tijdschriften, cd’s, dvd’s, spelletjes en games.
  • Heb je geen inspiratie dan kan je je ook laten verrassen met een themapakket. Je vult enkele vraagjes in en vervolgens gaan wij met jouw wensen aan de slag. Een pakket van 5 tot 10 materialen staat dan klaar voor afhaal of wordt aan de deur geleverd (enkel in Erpe-Mere). Zowel kinderen als volwassenen bieden wij graag onze hulp aan.
  • De gekozen materialen worden met de nodige aandacht voor hygiëne uit het rek gehaald en op jouw naam uitgeleend. De uitleentermijn van 3 weken blijft behouden; verlengen gebeurt niet automatisch. Je kan online verlengen indien de materialen niet werden gereserveerd. Boetes worden niet kwijtgescholden.
  • Wie nog geen lid is, kan ook een aanvraag indienen. We schrijven je onmiddellijk in en hiermee verklaar je je akkoord met het bibreglement. Je kan dit nalezen op de website

Bib-aan-huis (enkel voor inwoners van Erpe-Mere) www.erpe-mere.be/bib-aan-huis 

Doe een aanvraag via www.erpe-mere.be/bib-aan-huis. Op een van de door jou gekozen momenten worden de gevraagde materialen bij jou thuis gebracht. Wij brengen je op de hoogte wanneer het pakket geleverd zal worden. Onze medewerkers zullen aanbellen en het pakket aan de deur afzetten. 

Afhaaldienst www.erpe-mere.be/afhaaldienst 

Doe een aanvraag via www.erpe-mere.be/afhaaldienst. Op een van de door jou gekozen momenten kan je het pakketje in de foyer van de bib ophalen. Wij sturen je vooraf een mail met dag en uur. Kom op dat moment naar de bibliotheek en bel aan. Draag bij het ophalen steeds een mondmasker en hou voldoende afstand.  

Materialen terug brengen 

Wanneer de uitleentermijn is verstreken, kan je de materialen (met uitzondering van spellen en e-readers) terug brengen via de inleverbus aan de ingang van de bibliotheek. Geef ze niet mee aan de medewerkers van de bib-aan-huis dienst. Als je zelf een pakketje ophaalt, kan je de andere materialen ook afgeven.  
Voor het inleveren van spelletjes en e-readers, voorzien we, vanaf november, een inlevermoment op woensdagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Bel hiervoor aan de deur van de bibliotheek. Draag hierbij steeds een mondmasker en hou voldoende afstand. 

Gepubliceerd op  wo 28 okt 2020