Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Bib! Bib! Bib! Hoera!

Onder het toeziend oog van hun leerkracht Beeld Melanie De Saeger maakten Alex (7) en Thelma (12) de illustraties voor de vijf Beer-boekjes van “Bib! Bib! Bib! Hoera!”

“Bib! Bib! Bib! Hoera!” is een van de tweehonderd geselecteerde projecten van de Warmste Week 2022. Het project wil een verzameling laagdrempelige boekjes aanbieden waarin tekst sterk ondersteund werd door illustraties en pictogrammen. De collectie mikt op kinderen met uitdagingen of obstakels op vlak van taal (jongeren met een verstandelijke beperking, kinderen en jongeren met een andere thuistaal, jongeren uit kansengroepen…) en wil hen een eerste stap naar succesvol leesplezier helpen zetten.

Alex Van Vaerenbergh, leerling van de Kunstacademie Lede Erpe-Mere Wichelen, illustreerde zelf vijf van de zestig boekjes uit deze reeks. In de Beeldklas van Melanie De Saeger tekende hij de illustraties. Thelma D’haezeleer, eveneens een leerling van de academie, zorgde voor de inkleuring van de beelden. 

De hele reeks Samenleesboekjes van “Bib! Bib! Bib! Hoera!” werd door de organisatoren geschonken aan de bibliotheek van Erpe-Mere.

Gepubliceerd op  wo 15 feb 2023