Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Erpe-Mere investeert in autodelen

Staat jouw (tweede) wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil op de oprit? Dan is autodelen vast goedkoper en gemakkelijker voor jou. Een auto enkel wanneer je die nodig hebt. In juni starten we daarom in Erpe-Mere met autodelen.

In het kader van de klimaatambities van de gemeente wordt bovendien bewust gekozen om enkel met elektrische voertuigen te werken.

Concreet zal de nieuwe Renault Zoe als deelwagen in het straatbeeld verschijnen via het deelplatform van Valckenier Share. De deelwagens krijgen een gereserveerde parkeerplaats aan een elektrische laadpaal op het domein Steenberg ter hoogte van de Bib en aan het station Burst.

Ook in de omliggende gemeenten komen via intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA elektrische deelwagens die via hetzelfde platform te reserveren zullen zijn.

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagens is het nodig om zich te registreren bij het deelsysteem waarbij een geldig rijbewijs moet worden voorgelegd. Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem. Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens door een uurprijs (4 euro per uur) en een kilometerprijs (20 cent per gereden kilometer). Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.

In september organiseert Erpe-Mere een gratis infosessie voor geïnteresseerde burgers. Je kan er vrijblijvend komen luisteren naar hoe het deelsysteem werkt en ook een gratis proefritje maken met een elektrische auto.

Gepubliceerd op  di 19 mei 2020