Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Catalogustip: hoe weet ik of iets aanwezig is?

Bij jouw bib-aan-huis of afhaaldienst aanvraag is het belangrijk om enkel aanwezig items aan te vragen. Ook wanneer je in de bib bent, wil je graag via de catalogus zien of iets aanwezig is. In dit filmpje leggen we jou uit, hoe je dit kan doen.

Hoe zoek je op of iets aanwezig is?

Opzoeken in catalogus from BibErpeMere on Vimeo.

Problemen met de catalogus?

Bij een afhaaldienst aanvraag kan je ook een omschrijving meegeven van het soort item dat je wil: tijdschriftnummer Libelle, romantisch boek, boek over de moestuin, ... Dan zoeken wij een aanwezig exemplaar voor jou.

Weet je niet waar te beginnen? 3 tips!

  1. Klik in de catalogus op de knop 'zoeken' zonder iets in te typen in de zoekbalk. Nu krijg je een bladerpagina van waaruit je kan gaan grasduinen.
  2. De website Mijn Leestipper geeft leestips voor volwassen romans op basis van wat je las en jouw interesses, heel handig is dat je bij de tip meteen kan zien of het in de bib aanwezig is. Ben je nog geen lid? Stuur ons een mailtje en laat je eerst lid maken om deze website te kunnen gebruiken.
  3. De website Boekenzoeker geeft leestips voor 0 tot 18 jaar. Bij ieder boek kan je meteen zien of we het in de collectie hebben door onze postcode 9420 in te vullen. Klik door op de link om te bekijken of het aanwezig is en niet uitgeleend via onze catalogus.
Gepubliceerd op  do 23 apr 2020