Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Aanmelden en inschrijven basisscholen Erpe-Mere

Is jouw kind geboren in 2021 en gaat hij/zij voor het eerst naar school? Of is je kind al ingeschreven in een kleuter- of lagere school, maar kies je vanaf volgend schooljaar liever een andere school voor je kind? Dan moet je vanaf dit jaar je kind eerst digitaal aanmelden voor je je kind kan inschrijven. 

Vanaf 28 februari 2023 om 9.00 uur tot 21 maart 2023 16.00 uur kan je aanmelden.

Klik hier om digitaal aan te melden

Hoe dit concreet in zijn werk gaat, lees je hieronder of in de brochure in bijlage.

Wie moet aanmelden?

Er wordt aangemeld per geboortejaar:

  • Kinderen die geboren zijn in 2021: alle kinderen, dus ook de kinderen die pas in september 2024 starten.
  • Kinderen die geboren zijn vóór 2021: alle kinderen die een (nieuw) plaatsje zoeken in een basisschool van Erpe-Mere.

Voorafgaande inschrijvingsperiode broer/zus en kind van personeel

Broers en zussen van ingeschreven kinderen kan je als ouder rechtstreeks op de school inschrijven van 9 januari tot 10 februari 2023. Net als kinderen van personeel van de school. 

Hoe kan je aanmelden?

Maak je schoolkeuze

Er zijn negen basisscholen in Erpe-Mere. Welke school past nu het best bij je kind? Je kan dit ontdekken door contact op te nemen met de scholen. Via hun website kan je al kennis maken met de schoolvisie, leerkrachten,... Een overzicht van de scholen kan je hier terugvinden.

Stap 1: meld je aan

Meld je vanaf 28 februari tot en met 21 maart via deze website. Registreer je en vul alle gegevens in van je kind(eren) waarvoor je een plaats in een basisschool van Erpe-Mere wil.

De aanmeldingsperiode voor het schooljaar 2023-2024 gaat van start op dinsdag 28 februari om 9.00 uur en loopt tot dinsdag 21 maart 2023 16.00 uur.

Stap 2: krijg je ticket

Uiterlijk 21 april 2023 verstuurt het systeem een e-mail naar alle ouders. Als er plaats is, krijg je een inschrijvingsticket van de school uit je voorkeurslijst. Je kind is daarmee aangemeld bij die school, maar nog niet definitief ingeschreven.

Stap 3: schrijf je in

Ga vanaf 24 april tot en met 15 mei 2023 met je inschrijvingsticket naar de toegewezen school. Je ticket wordt omgezet in een definitieve inschrijving. Iedereen met een ticket heeft een plaats. Contacteer de school om een afspraak te maken

Als je niet met je inschrijvingsticket naar de toegewezen school gaat in de periode tussen 24 april en 15 mei 2023 vervalt je ticket. Je gereserveerde plaats komt dan vrij voor een kind op de wachtlijst.

Heb je nog vragen?

Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen in onze brochure of maak een afspraak met de scholen of dienst Onderwijs via onderwijs@erpe-mere.be of op het nummer 053 60 34 00.

Heb je een klacht?

Met klachten en vaststellingen over technische fouten en/of zuiver materiële vergissingen voor of na de definitieve toewijzingen, en vragen over een erkenning van de uitzonderlijke situatie van een in te schrijven leerling kan je terecht bij de ombudsdienst. 

Ombudsdienst digitaal aanmelden onderwijs

Bekijk ook