Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Heraanleg Kloosterstraat - start fase 2 op maandag 3 juli 2023

Vanaf 17 april 2023 starten de wegenwerken in de Kloosterstraat. Tijdens deze werken gaan we de riolering vernieuwen en de straat opnieuw aanleggen. Hierbij wordt voornamelijk ingezet op veiligheid en ontharding.

De nutswerken die voorafgaan aan de wegenwerken eindigen op 31 maart 2023. Op 17 april 2023 gaan de wegenwerken zelf van start. Het lokaal bestuur van Erpe-Mere stelt hiervoor Ondernemingen Lievens aan. De aannemer zal de oude riolering vervangen en ontdubbelen. De voetpaden worden verhoogd aangelegd in grijze betonklinkers en de rijweg wordt aangelegd in asfalt. Er komen twee wegversmallingen en toegankelijke bushaltes. De dwarsparkeerplaatsen worden onthard en vervangen door een groene long in de schoolomgeving

Zowel de voorafgaande nutswerken als de wegenwerken gebeuren in twee fasen:

  • Fase 1: vanaf maandag 17 april 2023 tot aan het bouwverlof
  • Fase 2: start maandag 3 juli 2023 en loopt tot het najaar 2023.

Omleiding

Zowel de voorafgaande nutswerken als de wegenwerken gebeuren in twee fasen waarbij het auto- en fietsverkeer per fase worden omgeleid. Hieronder wordt de omleiding uitgelegd en vind je ook bijhorende plannetjes.  

Voor het gemotoriseerd verkeer blijft de omleiding hetzelfde in beide fasen:

Als je via de Rooseveltlaan komt, moet je langs de Vijverstraat en de Bergstraat (waar tijdelijk tweerichtingsverkeer geldt) via de rotonde en de Nieuwstraat naar Mere(dorp) om dan via de Sint-Bavoweg naar Groendal of Daalstraat te rijden.

Voor de fietsers is de omleiding in beide fasen anders:

Fase 1: Vijverstraat-Groendal

  • Als je via de Groeneweg komt, volg je de normale route.
  • Als je via Mere(dorp) komt, rijdt je via de Sint-Bavoweg en volg je de doorsteek naast de voetbalkantine.
  • Als je via de Merestraat komt, volg je de gebruikelijke weg.

Fase 2: Groendal-Groeneweg

  • Als je via Groeneweg komt, neem dan via de fietsweg de verbindingsweg naar Groendal want via Groeneweg kan je niet meer rijden.
  • Als je via Mere(dorp) komt, ga dan over Meredorp naar de Vijverstraat. 
    Opgelet voor de bus die ook deze route volgt.
  • Als je via de Merestraat komt, volg dan de route via Groeneweg.

Leg deze uitleg samen bij de volgende plannetjes om de omleiding optimaal te kunnen volgen.

Gescheiden rioleringsstelsel

De werken in de Kloosterstraat hebben als doel het aanleggen van een gescheiden rioleringsstelsel in de Kloosterstraat tussen de Vijverstraat en de Groeneweg. De oude riolering wordt vervangen en ontdubbeld. Meer informatie hierover kan je terugvinden in de presentatie van Farys.

Minder hinder

Tijdens de wegenwerken doet gemeente Erpe-Mere er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Als jouw onderneming toch hinder ondervindt van openbare werken die de toegang tot uw vestiging ernstig bemoeilijken, kan je onder bepaalde voorwaarden een hinderpremie krijgen van de Vlaamse overheid. Meer info hierover kan je terugvinden op de website van VLAIO

Gepubliceerd op  ma 13 mrt 2023