Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Dorp van de Ronde

Ronde van Vlaanderen – zondag 7 april

Opnieuw wielerfeest in Erpe-Mere

Op zondag 7 april rijdt de 103de Ronde van Vlaanderen opnieuw door Erpe-Mere. De gemeente Erpe-Mere is voor de 3de keer Dorp van de Ronde en dat wordt weer een wielerfeest om naar uit te kijken! De Ronde beleef je langs het parcours of in de feestzones in Erpe, Mere en Aaigem!

Ronde van Vlaanderen Cyclo – zaterdag 6 april

Vlaanderens Mooiste wordt verreden op zondag, maar één dag eerder is het weer tijd voor Vlaanderens Grootste. Zo’n 16.000 sportieve fietsers rijden de dag voor de profs immers hun eigen Ronde van Vlaanderen. De langste afstand passeert ook door Erpe-Mere. Op zaterdag 6 april zullen in de loop van de voormiddag bijna 5.000 wielrenners door onze gemeente rijden.

Verkeersmaatregelen: Het parcours blijft toegankelijk voor alle verkeer, maar er is wel een stilstaan- en parkeerverbod op het parcours langs weerszijden van de rijbaan. Je houdt natuurlijk ook best rekening met de drukte. Het tijdelijk politiereglement kan je hier vinden.

Ronde van Vlaanderen – zondag 7 april

Tussen de start in Antwerpen en de finish in Oudenaarde volgen de renners op zondag 7 april een parcours langs de mooiste Vlaamse steden en gemeenten. Dwars door grote steden en kleine dorpen, langs kilometerslange steenwegen en bochtige kleine straatjes. Tot in Erpe-Mere is vrijwel alles plat, maar eens onze gemeentegrenzen voorbij duiken de eerste hellingen van de Vlaamse Ardennen op. Barst hier de strijd echt los? Kom de renners aanmoedigen langs het parcours of in de feestzones!

De doortocht in Erpe-Mere is voorzien tussen 12u en 12u30. Het wielerpeloton komt Erpe-Mere binnen via de Gentsesteenweg ter hoogte van het kruispunt de Vijfhuizen. Via de Oudenaardsesteenweg gaat het naar de Dorpsstraat en zo verder naar Erpe Dorp. Van daar gaat het via de Rooseveltlaan, Vijverstraat en Bergstraat naar het rond punt in Mere centrum. Via de Steenstraat en Kerkhofstraat passeren de renners aan de Kruiskoutermolen, waarna ze via de Diepestraat, Broekstraat en Doorsteekstraat naar Aaigem opzetten. Via Hazelbeek, Kortemunt, Dikkelindestraat en Kwakkel rijden ze onze gemeente weer buiten.

Verkeersmaatregelen: Op zondag 7 april geldt tussen 9u00 en 14u00 een stilstaan- en parkeerverbod op het parcours langs weerszijden van de rijbaan. Bovendien geldt er op het volledige parcours enkelrichtingsverkeer in de richting die de wielrenners volgen van Aalst door Erpe-Mere naar Herzele. In een aantal straten rond het parcours is ook het verkeersverbod ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ van toepassing. Tijdens de doortocht van de wielrenners is het volledige parcours uiteraard afgesloten voor alle verkeer. Het tijdelijk politiereglement kan je hier vinden.

Supporter mee in de Feestzones!

Verspreid over onze gemeente worden op zondag 7 april verschillende activiteiten georganiseerd. Zo maken we er samen één groot feest van. Kom mee supporteren op één van deze plaatsen:

  • Erpe - Vijfhuizen: organisatie door Parquet de Flandre
  • Erpe - Erpedorp: organisatie door Erpe Sportief en Velo Plus
  • Mere - Kruiskoutermolen: organisatie door VNJ Mere
  • Aaigem - Dikkelindestraat: organisatie door Koninklijke fanfare en drumband Nieuw Leven

We vragen ook aan de bewoners die langs het parcours wonen én bij uitbreiding aan alle inwoners van Erpe-Mere om de huizen te versieren. Zo heten we de renners welkom en laten we zien dat Erpe-Mere zot is van koers.

Contact

Voor algemene vragen over de Ronde van Vlaanderen: bel het centraal infonummer op 078/05 10 80. Voor info over veiligheid, het parcours en de evenementen in Erpe-Mere kan je contact opnemen met het gemeentebestuur Erpe-Mere via 053 60 34 00 of evenementen@erpe-mere.be.

Alle actuele info is ook te vinden via www.erpe-mere.be/dorpvanderonde en de Facebookpagina www.facebook.com/DorpvandeRonde